Witamy na forum sojuszu aSA Uni24.
Wpadłem na pomysł zmodernizowania przykładowego podania do sojuszu pSA, w którym mają się znajdować najważniejsze pytania, na które kandydat powinien odpowiedzieć
Oto aktualne podanie:
Chcę dołączyć do przedszkola Soldiers of Apocalypse i poniżej odpowiadam na zadane przez was pytania:
1. Kordy planety matki ??? :
2. Miejsce w rankingu ??? :
3. Doświadczenie ??? :
4. Styl gry(ekonomia czy flota ???) :
5. Dlaczego chcesz dołączyć do przedszkola ??? :
6. W jakich sojuszach dotychczas grałeś ??? :
( powody odejścia z sojuszu obowiązkowe !!! )
7. Czego od nas oczekujesz i co oferujesz w zamian ??? :
8. Ile masz lat ??? :
9. Czy wiesz co to jest FS? Jeśli tak to powiedz jak go bezpiecznie robić ??? :
10. Czy wiesz jak się chronić przed falangą czujników ??? Jak tak to opowiedz..... :
Proszę o rozpatrzenie mojej kandydatury. Liczę na pozytywną odpowiedź.
Jeżeli ktoś z Was wpadnie na jakiś pomysł dotyczący jakiegoś pytania, które pomoże w selekcji graczy, to oczywiście Bóg zapłać
Ostatnio edytowany przez Matthew21 (24-01-2009 09:15:12)

W sile wieku
Moim zdaniem pytania 1 i 2 są zbędne, zajmują tylko czas i miejsce a można to sprawdzić samemu na mapie OGame.
Pytanie 9: 9. Czy wiesz co to jest FS? Jeśli tak to powiedz jak go bezpiecznie robić.
Reszta OK.

Gość
10. Czy wiesz co to falanga i jak sie przed nia uchronic.
11. Czyja farmą w SA Group jesteś
12. Jaki masz numer buta
Ostatnio edytowany przez Badur (22-01-2009 20:13:38)
Czy ktoś ma jakieś inne propozycje???

Emeryt
1. Czy masz siostrę?
( jeśli odpowiedź twierdząca)
Wklej link do jej fotki.
warto też dołączyć informację że oczekujemy wyczerpujących odpowiedzi, a zdawkowe nie będą brane pod uwagę
tak samo pytania powinny być bardziej opisowe np: 'doświadczenie' - trudno określić kiedy gracz jest już doświadczony a kiedy jeszcze nie, lepiej zapytać 'jak długo już grasz' albo 'co jest twoim największym osiągnięciem w ogame' albo coś takiego
zgadzam się z rubidem że wiele pytań jest tylko 'pro forma', lepiej wykorzystajmy to miejsce żeby uzyskać jakieś wymierne, przydatne info np: kto jest twoim największym wrogiem/przyjacielem w uni? <- selekcjonujmy takich którzy mają wspólnych z sojem wrogów/przyjaciół
zamiast "czemu chcesz dołączyć do przedszkola" lepiej coś w stylu "dlaczego wybrałeś właśnie psa a nie inny sojusz np: hwdp" <- zwrotnie dostajemy informaqcję co jest naszą mocną stroną a nad czym msimy jeszcze popracować
pytania o fs też jest moim zdaniem dyskusyjne, to jest przedszkole, nawet niedoświadczony gracz może mieć duży potencjał w przyszłości, sprawdzajmy jego potencjał nie wiedzę czy dokonania. Inna sprawa że w podaniu do akademi powinno być takie pytanie jak najbardziej.
Się secior rozpisałeś...........

Emeryt
Secior ma dużo racji. Cieszę się ponadto, ze poza Tobą Matt jest jeszcze ktoś na tyle wygadany, że potrafisz to zauważyć.
Inna sprawa, że ja kiedyś również bylem, ale już mi się nie chce.
Co do treści seciora.
Rozwinął bym temat "kogo delikwent się obawia/kogo uważa za największego wroga". Mimo, że do psa rekrutacja jest otwarta, to nie chciałbym kandydata, który nawsadzał np. Sibeal i teraz potrzebuje ochrony.
Nie chciałbym również kandydata, który podpadł komuś takiemu z innych względów. Wiadomo czemu.
Nasza deklaracja pomocy każdemu członkowi od nas wymaga, a możliwości realizacji żadnej. Poza tym, nie chciał bym, aby ta niechęć została skoncentrowana na innych członków teamu. A Sibeal lubi się mścić.
Pamiętacie, był taki u nas, chyba januszcośtam. Miał z nią zatargi i ciągłe pretensje do nas, ze go nie bronimy.
Ps. Dawaj secior, dawaj, widzę że masz dużo do powiedzenia i potrafisz to wyrazić.
W sile wieku
Dobrze mówi, dać mu wódy.

Emeryt
Oj tak, tego nigdy za wiele.
A może ktoś jeszce inny się wypowie???
Czekamy

Emeryt
Zostaw ich Matt, Oni nie pijący.
Skąd wiesz??? Ja bym się pokłócił